Tebūnie TAIP !
 

Svečiuose pas Ričardą Rasiuką "Angelų malūne".

Mūsų draugija nuostabi tuo, kad čia galima sutikti daug įdomių ir gerų žmonių, susibičiuliauti, pasisvečiuoti. Noriu trumpai pasidalinti mūsų kelionės įspūdžiais.
Pirties dienos metu nutarėme, kad reikia dažniau vieniems bičiuliams pas kitus lankytis. Taigi su šaunia pirtininkų kompanija lietingą liepos sekmadienį (kaip tik pirčiai) išvykome į Angelų malūną, pas kolegą Ričardą Rasiuką.
Pasitiko jis mus su šypsena ir nuoširdžiai pasakojo apie malūną, pravedė ekskursiją, keliavome į mišką, vaikščiojome po akmenų labirintą, bendravome su medžiais ir bebrais :) o paskui išbandėme pirtį pagal Ričardą su 7 užėjimais. Taip taip, nepasigirdo. Pirmas užėjimas labai trumpas, iki pirmo prakaito, kurį reikia nuplauti. Per antrąjį užėjimą, kai nešvarusi prakaitas nuplautas, esame pasiruošę pirmojo garo ritualui ir druskai. Trečiasis užėjimas - kvapai. Degustuojame vantas ir žolynus. Balzaminė tuopa kvepia labiausiai. Ketvirtasis - maudymasis gare su vanta. Vėduojame garą, šildomės, bet dar nesivanojame. Penktasis - kojytes keliame aukštyn ir gerai sušildome, tada atsisėdame ir kompresiukais kaitiname sąnarius. Šeštasis užėjimas - jau vanojimasis. O septintojo šeimininkui daryti neleidžame. Vietoj to jį patį gerai išvanojame pagal kaunietišką scenarijų: nugarytė, pirekis, išėjimas į lauką ir vėl nugarytė. Į darbą kimbame tryse: aš, nomeda ir Ričardas Bendžiūnas, kuris užbaigia vanojimą savo firminiu "užtrauktuku".
Pirtelė labai puiki, plautai platus, vienas ilgas ilgas, kitas žmogaus ilgumo. Tryse galima pasivanoti, bet mes kaip buožės po 2 einame, kad patogiau būtų. Krosnis periodinio kūrenimo, Rimo gamybos. Atlaikė puikiai. Pasimėgavimui puikus džiakuzi, atsigaivinimui lauke ledinis dušas ir upės vanduo. 
Prisimaudę keliaujame į antrą aukštą žemaitiškos vakarienės ragauti: virtos bulvės su lupyna, kastinis ir žemaitiška cibulynė, dar giros atgaivai.
Ačiū šeimininkams Ričardui ir Giedrei už svetingumą, visiems bičiuliams ir ne tik už smagią kompaniją. Kviečiu ir kitus bičiulius keliauti į svečius ir savo įspūdžiais su bičiuliais pasidalinti. Gero garo visiems :)​

Audra Staskevičienė,

 
 
 
 
Parašykite
Paskambinkite
Apie