Tebūnie TAIP !
 

Pirties šventė akliesiems "Vabalynėje" 2017-07-11


Sveiki visi, 

"Vabalynėje" įgyvendinome labai seniai, dar prieš atsirandant sodybai, puoselėtą idėją - pamaloninti garu, sušildyti, tuos, ką likimas dalinai ar visiškai atribojo nuo galimybės matyti pasaulį. Tačiau atimdama regėjimą gamta šiuos žmones apdovanojo kitoms galiomis. Daug stipriau užuosti, geriau girdėti, giliau lytėti ir daug nuoširdžiau reikšti jausmus, nei mes, viską regintieji.

Emocijos, išlydėjus vakar dūminėje pirtyje viešėjusius Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro silpnaregius ir akluosius, dar turi susigulėti, kad taptų tinkamais žodžiais. Su svečiais pasidalinome tuo, ką turime geriausia - mažai lytėta sodybos gamta, dūminukės garu, šviežių vantų prisilietimu, maistu, draugišku keturkojų asistavimu... Bet svarbiausia, galėjome pasidalinti... bičiulyste.  

Be jūsų, bičiuliai - Edmundai, Antanai, Milda, Albertai, Ramūnai, Natalija, Nidijau, daug kam iš vakarykščių svečių nebūtų buvę pirmo karto pirtyje, jausmo "kaip pas dievulį viršuje" ar "pakylėto iki dangaus". 

Savo dėmesiu, širdimi ir vantų prisilietimu sušildėme 15 dūšelių, dar penkios džiaugėsi aplinka ir emocijomis, kurios liejosi iš ėjusiųjų į pirtį. 

Kaip gera daryti gerus darbus! Jausmų, kurie užplūsta po jų, jokiais pinigais nenusipirksi. 

Tebūnie taip kuo dažniau! 

Ramunė 

 
 
 
 
Parašykite
Paskambinkite
Apie