Tebūnie TAIP !
 

2017 liepos 14-16 Festivalis Mandala.

"Madinga" šiemet tapo įvairiausius festivalius skelbti tik blaiviais. Tačiau "Mandala" šią normą propaguoja visuomet, tad su malonumu ir šiemet priėmėm kvietimą ten sudalyvauti, juolab įdirbis yra, net kai kurie dalyviai, kaip patys išsireiškė, į tikrą pirtį eina kartą metuose, būtent
šio festivalio metu :-)
Važiavom trise, be manęs, brolis Romas ir Giedrius B. Kaip taikliai pastebėjo bičiulis Artūras,  3B (suprask kažkas panašiai 3D) ;-)
Festivalis 3 dienų, tad ir vantų teko pasiruošti pakankamai. Nemažiau 25 turėjau, o jei pridėti žolines, tai ir virš 30 gavosi. Panašiai pasiruošė
ir kiti du. Be abejo ir visa pirtininkų "amunicija", pradedant pirties varpu ir baigiant braukle, plautams valyti. O, dar pakili nuotaika, kurią pakėlė ketvirtadieniniai mano klientai, tautiečiai iš Švedijos. FB aptikau pasidalinimą, kurį pacituosiu: "Mieli draugai, jai norite nuostabios pirties ir gero dūko (garo), tai būtinai apsilankykite pas pirčių Dievą Antanas Bagdonas😍️😅 NEREALUS!!!!"

Registravome žmones po 10 į grupę, kas 2,5 val Užtrukdavom apie 2 val. Dar pusvalandį skirdavom individualioms procedūroms. Jau šeštadienį per pietus, praktiškai viskas buvo rezervuota. Programas pravedinėjom paeiliui, "Pirmas garas", papročiai, kvapų terapija-aš, Romas- "druskų kambarys" + kūno šveitimai, o Giedriui teko "vantų šėlsmas"
Pirtelė, švelniai tariant, ne stebuklas, bet " nėra blogų pirčių, yra tik prasti pirtininkai", tad iš jos išspaudėme, daugiau, nei galima buvo
numanyti. Noriu pasakyti, kad pasirodymo metu visuomet primindavom apie draugiją, papasakodavau apie "Vantos lapą", ir pacituodavau man patinkančius maestro Sauliaus žodžius. "Niekada nešoki į sūpynes, kai jos įsisiūbavusios, taip ir pirtyje sušilk iš lėto"
Buvom savotiški mitų griovėjai. Ne vienam išsprūsdavo, kai tik ateidavo "bet čia vėsu". Tačiau pabaigoje, net ežero vanduo buvo per šiltas.
Arba Giedriaus ir Romo pilnas durų atidarymas, kad įleisti šviežio oro,paaiškinant, kad "uždaryk duris, šiluma pabėga", skamba netikusiai.
Taip per 3 dienas turėjome 9 grupes, iš kurių, tik šeštadienio rytinė,moteriška, buvo nepilna.
Negaliu nepaminėti, mūsų svečių. Tai ir pirtininkė-šokėja Jurgita, Dėdė Vytas iš VIČI parko, na o Audra ir Robertas iš "Perkūnijos", kur buvę, kur nebuvę, ir vėl pas mus. Suprantu juos, liga..... priklausomybė ;-)
Atskirai norisi padėkoti Audrai, už nupieštą LPBD logo, o Robertui už "kasininko-registratoriaus" darbą. Tarp klientų turėjom ir užsieniečių. Tai britas Pete Bengry, profesionalus perkusininkas, turintis 30 metų patirtį ir grojęs visame pasaulyje. Meksikietė Amiya Claudia Bernal,AUM (Awareness, Understanding, Meditation)mokytoja ir dar keletas kitų. Būtumėte matę jų veidus po procedūrų ....
Vien šeštadienį užtrukom virš 13 valandų, tad nenuostabu, kad mano pirtininko sijonas pradėjo įtartinai smukti ir suktis, lyg kokia striptizo
šokėja, gracingai besisukanti apie stulpą ;-)
Noriu padėkoti ir Rokui, Giedriaus sūnui, už pagalbą ir nuotraukas.
Beje, festivalyje Giedrius pristatė savo "Kūrybos kampas 360°", kūrybines dirbtuves „NEšiukšlės“. Vieta, kur daiktai atgyja naujam gyvenimui.
                          Antanas Bagdonas

 
 
 
 
Parašykite
Paskambinkite
Apie