Tebūnie TAIP !
 

Parodos "Pelenė 2018" metu balandžio 5-8 dienomis mūsų pirčiuliai dalijosi

savo pirtine patirtimi ir surengė pirmąsias

 "Lietuvos mėgėjų vanojimo varžytuvės 2018"


 Tikrai nuostabi šventė. Lietuvoje, panašu, kad gimė nauja pirtinė tradicija. LPBD Vilniaus klubas kartu su televizijos laidos "Vantos lapas" kūrybine grupe suorganizavo pirmąsias Lietuvos mėgėjų vanojimo varžytuves.

Penktadienį ir šeštadienį surengėme "apšilimą"- pasirodymų pirtyje, kurioje dalijomės savo patirtimi. Antanas  tarškino vytelėmis, Veseckai gaivino hidrolatais, ant masažo stalų minkėme lankytojų ir savus kūnus, na o  prieš parodų rūmus rūko mūsų mobili pirtis, kurioje visi kas norėjo galėjo pašildyti šonus ir paragauti Antano M. skalsios vantos.

O sekmadienį sudrebinome Lietuvą šauniomis varžytuvėmis. Pavargome, bet ir gavosi... ::) Šaunu, puiku, nuostabu, vauuuu... Mūsų Lietuvėlėje pilna pirties perliukų. Vantos kilnojosi, garas šildė, dalyviai stebino ir žiūrovus ir teisėjus.

 Ačiū visiems kas prisidėjo prie šios šventės: Juratei P., Sauliui T.,  Antanui M, Antanui B., Veseckams, Egidijui Ž., Aridui P., Mediniams, Giedriui G., Gruzinskams, Ričardui R., Mildai K., Eglei Š., Žvirbliams, Vidai J., Birutei M.,  Albertui K., Jurgitai M., Sauliui D.. Atleiskit jei ką pamiršau. Jūs vis nuostabūs.

Edmundas P.


Esu dėkinga visiems už palaikymą ir supratimą. Esu dėkinga už galimybę  pasidalinti savo kūryba  Pelenės parodoje....Jūs visi nuostabūs, kiekvienas atskirai unikalus....

Kaip gera dovanoti vienas kitam šypseną, džiaugsmą, supratimą, rūpestį... Tiesiog kartu kurti gražios akimirkos žaidimą, kuriame visi buvome, modeliai, režisieriai, aktoriai, juokdariai, tik vyrai ir moterys...

Aš esu laiminga, kaip laimėjusi milijoną.... šypsenų, apkabinimų, komplimentų, tikro jaudulio....

Tegul pavasarinė saulė šildo mūsų širdis, tegul džiaugsmas įkvepia kurti gražias gyvenimo akimirkas...

Milda Kregždė


Pirmosios varžytuvės pavyko puikiai. Tiesa ateičiai verta teisėjams aptarti vertinimo kriterijus, kad dar labiau išryškinti ne tik vanotojų įgūdžius, bet ir savitumą bei jų originalumą.
Dalyviai išties buvo nuostabūs. Ko verti Panevėžio pirties partijos atstovų pasirodymai, kai prieš užėjimą per išverstus kailinius reikėjo pereiti - kad nieko netruktų :) ir laumės statulėlės nešimas į pirtį, kad laimę prikviestų. Rokiškėnai savo peremuosius ant nendrių guldė, kvapniuoju kėniu vanojo - gražu pažiūrėti.
Linkiu visiems sveikatos ir gero garo!

Egidijus Žukauskas


Varžytuves žiūrėti buvo be galo įdomu. Dalyviai susirinko labai skirtingi ir nenuspėjami - kaip tik tai, ko ir tikėjausi iš šitokio renginio. Be abejo, vertinti juos buvo labai sudėtinga, nes kiekvienas savaip unikalus ir ypatingas. Tikrai džiaugiuosi, kad varžytuvės skyrėsi nuo iki šiol buvusių čempionatų tiek savo draugiška, smagia dvasia, audringu žiūrovų palaikymu, tiek žaismingumu, originalumu.
Stebint dalyvių pasirodymus, gerokai jautėsi, kurie yra "liaudies meistrai", o kurie daugiau ar mažiau ragavę pirties mokslų. Tuo pačiu buvo gera proga pamąstyti, ar tikrai būtina visiems vanoti "akademiškai", ar visada reikia privalomo judesių rinkinio, standartinės schemos ir sportiškumo.
Norėtųsi išsaugoti ir palaikyti tą gyvąją pirties tradiciją, kūrybingumą, pirmapradiškumą. "Akademinis" ar "sportinis" vanojimas turi savo nišą, savo gerbėjus ir vietą po saule, turime nemažai varžybų ir čempionatų, o tokios varžytuvės - galimybė pamatyti tai, kas paprastai nematoma, lieka "paraštėse", kas skirta tik savo rato žmonėms ir tarp savos pirtelės sienų. Pagarba organizatoriams, sugebėjusiems atrasti tokius deimančiukus. Labai tikiuosi, kad šios varžytuvės tokios ir išliks, netaps dar vienu vanojimo čempionatu. 

Ateityje (o tikiu, kad šis renginys pirmas, bet tikrai ne paskutinis) norėtųsi labiau paskatinti būtent tuos "liaudies pirtininkus" ir "neformatą".  

Birutė M.

 
 
 
 
Parašykite
Paskambinkite
Apie